Nueva año!

Gott nytt ar alla mina vanner!
Hoppas ni far en toppenkvall! Sjalv ska jag fira pa en restarung med tre-rattersmiddag och cubanskt liveband, ska bli kul, men forst ska jag och Maria, en svensk tjej knacka en flaska champagne kl sex och fira det svenska nyaret!

Ha det topen!


El paraiso

Eftersom jag ar hemma denna helg och kurerar mig infor nyarsafton (har blivit forkyld, hur nu det gar till har i karibien) har jag antligen tid att lagga upp lite bilder! Eller massa bilder rattare sagt!

Semestern pa Isla del Pirata forra helgen
  
1. Reggie och jag redo for solstolarna forsta dagen pa on. 2. Mer karibien an sa har blir det inte. 3. Bad!

   
1. Hela ganget samlat, Jennie fran England, Steven fran USA, Jonatan fran Sverige, Jag, Reggie fran USA, Sabine fran Tyskland och Tim fran USA. 2. Pavag att se solnedgangen 3. Sa vackert

  
1. Jag och Steven, min extrapappa har nere som sager att han gladeligen staller upp om jag vill bli adopterad, du har fatt konkurrens pappa! :) ! 2. Baren 3. Basta stallet for eftermiddagsromen

  
1. Andra dagen, vi har precis bestamt oss for att stanna en extra natt och firar med lite ol, och kanner oss fria att gora precis vad som helst! 2. Brygghang 3. Vi gick upp for att se soluppgangen men hittade inte solen sa vi gick och la oss igen.


Julafton, Vi bestamde oss for att stanna i Cartagena och inte aka ut till en strand nar vi horde att utelivet pa julafton ar bra, vi horde ratt, vi kom hem 6 pa morgonen.
  
1. Jag och Jonatan borjade julen med att efter skolan ga vilse i Cartagenas turistfria gator och hittade en bar dar bara colombianska man satt och lyssnade pa salsa, vi traffade den har mannen som berattade om Cartagena och sig sjalv och bjod pa lite salsadans 2. Julafton, ganget ar samlat, tomtemossan pa! 3. De hade inte julsnaps i baren sa det fick bli rom istallet

  
1. Julmiddag 2&3. Tim och jag tar igen oss en stund

  
1. Mer rom! Mer fest! 2. Mer dans! 3. Mer Leslie, min underbara van som jag traffade i Venezuela, Playa Colorada som ocksa ar har nu!

Feliz navidad mis amigos!

Det spelar ingen roll hur manga julgranar de har har i stan, julstammningen infinner sig inte riktigt har, men det spelar ingen roll, jag har det toppen anda! (Det borjar bli tjatigt att hora om det va?) sarskillt nu nar jag har fatt lite fler kommentarer har pa bloggen! Perfekt julklapp! Hoppas alla ni darhemma far en toppenjul! Kanns konstigt att inte vara med familjen de har dagarna men snart bar det av till en strand i narheten dar julen kommer att firas, sa jag overlever nog, men jag tanker pa er massor!


jag ar hemskt ledsen kompisar

... men jag har inte tid att skriva nufortiden! Men har kommer iallafall ett jagleverochmarbra-meddelande. Har precis kommit tillbaks fran Cartagenas skargard, i lordags akte sju av oss fran skolan ut dit och spenderade en natt, precis nar vi hade packat igar och skulle ga pa baten tillbaks till stan fragade Jonathan, en kille fran Sverige om vi inte skulle stanna, mest pa skoj. Men sa blev det. Sa vi, Sabine fran Tyskland och Tim fran USA tog en natt till dar, pa en jattemysig o, isla del pirata. Sa nu ar jag hemma fran tva natters semester fran semestern kan man val saga. Livet ar underbart just nu! Ikvall bar det av ut och imorgon blir det skola, och sen ar det jul. Nagot som ar svart att forsta nar man ar har, julen kommer spenderas pa en karibisk strand, helt okej for mig! Bilder kommer senare! Nu rusar jag!

ps. Kommentarerna sinar, det verkar som att det bara ar Agnes som still going strong. Skarpning! Nu vill jag veta vad som hander dar hemma for alla, och vilka det ar som laser min blogg, sa skriv lite sa blir jag glad!

Veckan som gatt..

Det ar markligt, jag har flyttat till en ny familj nu som har internet men anda har jag inte tid att ga in och skriva pa bloggen ordentligt. Har i Cartagena ar det full rulle! Vi har skola pa formiddagarna, danslektion pa eftermiddagarna och gar ut var och varannan dag. Ganget i skolan ar toppen, vi har hur roligt som helst ihop och jag trivs har i stan kanske alldeles for bra. Far redan klump i magen nar jag tanker pa att jag ska lamna den har stan. Har kommer lite bilder fran forra veckan, har fler bilder jag vill visa men internet ar segt och jag ar trott.  far se de andra nar jag kommer hem, och forsoka forestalla er att allt ar tusen ganger battre an vad det ser ut som pa bilderna!

Fran skolan
  

Cartagena, gamla stan
  

  

Gyttjevulkanen
  

La playa blanca
  

  

Chivabuss, sightseeingbussarna i stan ar lite annorlunda fran de i Sverige, har har de liveband pa bussen, det bjuds pa Rom och Cola och man dansar och skakar maracas medan man aker runt i stan och ser pa sevardigheterna. Stannar vid olika stallen och dansar tills man till sist gar av vid en nattklubb.
  

Det ar mycket jag vill beratta om, och visa, men det far vanta, just nu ar jag sjukt upptagen med att uppleva allt. Och det ar mycket! Tanker pa er massor darhemma! Hoppas alla har det lika toppen som jag har!

Estoy en Colombia!

Colombia ar underbart! Trots att jag oroar mig for mitt oga, maste tjaffsa med Immigrationsverket for att fa stanna har tills jag ska aka hem och att jag har en riktig ragata till Colombiamamma sa trivs jag! (Ska flytta till helgen forhoppningsvis).
Trots otur de forsta dagarna har sa alskar jag denna stad, jag ar tillbaks i varmen (38 grader) och havet! Och har, mina vanner, kan man ta ut pengar i bankomaten och hitta riktiga mataffarer! Detta ar lyx som jag inte upplevt pa manga manga veckor! I Venezuela var jag tvungen att ga in pa banken och grejja for att fa pengar som jag fick, i basta fall, man visste liksom aldrig sakert. Och mataffarerna dar var mest rum med lite burkar pa skitiga hyllor och kott som man ifragasatte starkt om det var atbart eller ej. (Jag alskar dock Venezuela, det ar ett underbart och vackert land men ack sa svart att leva i!)

Har i Cartagena ar det som sagt vackert, tyvarr kan jag inte lagga upp bilder an for jag sitter just nu pa ett internetcafe som mest liknar en skrubb, sa bilder kommer senare nar jag sitter mer bekvamt. Staden ar gamal men vaxer hela tiden, den gamla delen av staden ar otroligt fin och ligger nara skolan och overallt i stan spelas musik som salsa och merengue! Skolan ar jattebra och jag har en valdigt bra larare just nu som jag hoppas fa behalla resten av veckorna. Ikvall ska jag, Jen fran Canada och Reggie fran USA ut och dansa. Och tidigare idag besokte vi en vulkan som bestod av gyttja som vi badade i, mycket marklig men rolig upplevelse! Bilder kommer!

Orkar inte sitta i skrubben langre, men nu vet ni att jag lever!
Massa halsningar fran ett soligt Colombia!


Colombia

Hej allesammans!
Jag har avklarat resan till Colombia och lever och har det bra! Skolan har inte borjat an da det ar helgdag idag. Men imorgon startar det, ska bli kul! Jag bor i en familj men funderar pa att byta boende, familjen ar ratt speciell. Annars ar det toppen, ar i stan med mamman nu och det ar vackert har! Varmt och allt man kan begara av en karibisk stad! Dans och musik langs gatorna, har kommer jag att trivas! Mammman star och vantar pa mig sa jag kan inte skriva mycket mer nu.

Ha det bra darhemma nu!

Fest och Resfeber

Jag ar lite mor idag, det har varit fest tva dagar i rad nu, och vi har haft riktigt kul! Att Sibylle, Erik och Daniel har kommit hit gor Meridalivet mycket roligare, det ar just typiskt att man ska aka mitt i allt det roliga, imorgon bar det av till Colombia! Jag aker till en stad som heter Cartagena som ligger vid karibiska kusten, dar ska jag bo i familj, plugga spanska och volontarjobba pa ett barnhem, och dansa saklart! Det blir sista stoppet och det kanns ratt skont, jag ar trott nu pa att packa och vara nervos infor resorna mellan stallena och lamna allt bra folk man traffar. Som tur ar verkar Leslie, en Schwezisk tjej fran playa colorada, komma dit! Det skulle vara jattekul, hon ar en av mina favoriter fran det ganget sa jag haller tummarna.

Ar som sagt nervos infor resan, har hela tiden kannt att den har resan kommer bli den jobbigaste, jag maste ta tre olika flyg, Merida-Caracas, Caracas-Bogota, Bogota-Cartagena, som tur ar flyger Islanningen Stefan hem omorgon sa vi flyger tillsammans till Caracas, Varldens kanske vidrigaste flygplats sa det ar skont att slippa vara sjalv dar. 

Som sagt, idag ar jag trott, det blev sent igar. Vi hade riktigt kul och sprang runt pa tre olika klubbar, de paminner om dem darhemma men har ar inredningen inte lika pakostad, och de spelar mer reaggieton och faktiskt salsa och merengue ocksa. Idag ar benmusklerna alldeles mora after all dans!


Jag och Arri (fran Island) forsoker konversera pa dansgolvet.


Mycket folk


Rom och Cola och bra vanner, det kan inte bli battre!


Killarna har gillar att dansa reaggieton, vilket kortfattat betyder att man gnuggar sina rumpor mot varandra till musik, jag ar inte overfortjust.. 


Sen fick vi grejer, det tyckte killarna var kul!


Alla fick grejer


Daniel, en av favoriterna har!


Det ar jattekul att fa grejer gratis!


Nu ar man kandis har i stan



Jag vet inte vad som ar markligast, att en praktikant ar med i tidningen pa stor bild enbart for att tidningen vill saga hejda, eller att den har tidningen inte ens ar den jag praktiserar pa! Men roligt ar det i allafall! Anledningen till att de pa andra tidningar vet vem jag ar ar att jag alltid varit pa flygplatsen i stan dar alla intervjuer gors och alla presskonferenser halls. Darfor ar alla journalister fran alla medier dar.

Oversattning:
Anny (??) Arnhallen, en svensk student som studerar kommunikation praktiserar nu i Merida, pa lordag aker hon till Colombia och avslutar denna etapp av studier, darefter atervander hon till Sverige. Hejda Anny, kom ihag att du har manga vanner i Merida som uppskattar dig, varav vi ar nagra som vill beratta detta. Grattis till att du snart avslutar dina studier.

Battre avtack kan man nog inte fa! Jag har haft riktigt roligt pa min praktik och fatt minnen jag inte ens kunde dromma om att jag skulle fa, nu kanns det himla trist att man snart ska lamna Merida. Mitt forsta stopp har i Sydamerika dar man hade nagonting som liknade en vardag, det har varit en riktigt haftig upplevelse! Och ja, jag ser sjukt obekvam ut pa bilden, man blir det nar man som praktikant blir fotat varje (!!!) dag.

Mitt gang av journalister och fotografer, jag kommer sakna dom!

Annars da?
Erik, Sibylla och Daniel har antligen kommit fran Playa Colorada! Sa otroligt kul att traffa dem igen, plotsligt blev allt lite roligare har i Merida, solen lyser till och med mer nu! 

Titta vad glada vi ar!
 


Solen lyser och jag ar glad!
Hoppas ni har det lika bra!
Kram! 

 
 

kvallsfilosofi

Jag kom pa en sak nar jag gick genom stan idag, nar man ar utomlands kanns det oftast i hela kroppen, det ar varmt pa ett annorlunda satt, varma vindar, det luktar annorlunda och man hor standigt ett annat sprak och andra ljud. Allt det har gor att iallafall jag alltid har en speciell utomlandskansla nar jag ar, just utomlands. En kansla av spanning, av att allt ar annorlunda. Men Pa den har resan har det forsvunnit mer och mer, antagligen for att jag har varit borta tillrackligt lange att allt har inte langre kanns annorlunda. Men idag pa min promenad kom den tillbaks, och det var sa harligt! Men den kanslan kommer trots allt mer och mer sallan nu, men jag kom pa en sak, da kanske jag far den dar skona utomlandskanslan nar jag kommer hem till Sverige igen! Det vore harligt! Att fa uppleva gamla Sverige pa ett nytt satt, kanske.. Annars ar den nya kanslan lite haftig ocksa, att ga igenom Merida och vara sadar jagresersjalvisydamerikaochkannermigratthemmahar-cool.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus