Bilder!


Jag har det toppen! Fast idag har vi riktigt "sverigeregn" har, det regnar fran sidan, lite och ihallande hela dagen, sa jag passar pa att ladda upp lite soliga bilder istallet!

Beachen (fredag)
  

Fest (fredag, vi hittade en gron van, sen hittade vi en ticovan, han var svarast att bli av med, han satt som ett plaster, som ni ser...)
     

Fyrhjulingstur! (lordag) En av ledarna pa den har turen var fran Colombia och borjade prata massor om landet nar han fick reda pa att jag skulle dit, det forsta han sa var att jag skulle marka pa en gang att allt daligt jag har hort om Colombia ar skitsnack, dar ar det rent och lagligt (speciellt i Cartagena och Bogota som jag ska till). Himla skont att for en gang hora natt bra om det landet!
        

Jag har en toppendag!

Vet ni vafor? For att Linda har kommit! Ar sa glad over att fa prata svenska och franfor allt ha toppensallskap! Idag har jag gett henne en snabbtur genom Quepos och visat stranden. Pa stranden motte vi pa tre andra tjejer fran Sverige som kom med samma plan som Linda, helt overkligt att det plotsligt ar massa svenskar har! 
En toppendag och jag ar toppenglad! Jag och Linda bor jattenara varann och vara familjer ar nara vanner sa imorse foljde pappan i min familj med mig och visade vilket hus det var efter att mamma Olga hade ringt Lindas familj och kollat att hon hade vaknat. Jag tror dom tycker det ar lika roligt att Linda har kommit som jag, speciellt min ticopappa, jag har aldrig traffat nan som tycker svenska spraket later sa roligt, allt han lar mig vill han att jag ska saga pa svenska och sen viker han sig av skratt!

Tyvarr glomde jag min sladd till kameran idag sa jag kan inte ladda upp mina fina bilder fran igar nar jag och Shanelle korde fyrhjuling genom djungeln! Riktigt kul! Vi gorde genom djupa gytjepolar, fastnade, skvattelera och smutsade ner oss, sen badade vi i ett vattenfall mitt i regnskogen, basta turen hittils! I veckan ska nog alla tjejer ut pa ridtur, ska ocksa bli jattekul! Tack for uppdateringen darhemma allihop! Pappa: bra! starta om mobilen sa fortjag kommer hem, tankte inte pa det innan! Och du, en dag ska vi kora fyrhjuling tillsammans! Det ar skitkul!

I fredags slog jag och Shanelle klackarna i taket pa salsaklubben! Vi hade riktigt kul, jag traffade killen jag berattade om tidigare, linbaneguiden. Har uppenbarligen fatt mig en beundrare, och han dyker upp overallt, idag pa stranden ocksa, tur att han jobbar hela veckan nasta vecka for han borjar bli ratt tjatig (ofarlig dock).

Har fatt en riktig energikick idag och har inte alls samma smaangest som forra veckan, skont, nu ska jag se till att njuta massor av sista veckan har, i varldens nast basta land! (efter Sverige, for dar finns ju alla ni!)

Svackor och soliga dagar

Hola mi amigos!
Idag har det varit kanonvader hela dagen, jag och Shanelle har slappat pa stranden efter skolan och snart ska vi ut och sla klackarna i tacket pa en salsaklubb, vi ska ha sleepover pa hennes hotel som ligger aldeles brevid sa jag slipper ga sjalv pa natten i Quepos, mycket bra. Imorgon ska vi kora fyrhjulingar genom regnskogen! Och pa Sondag ska jag traffa Linda! Mycket roligt att se fram emot, och det ar bra, for jag ar inne i en svacka, har huvudvark och saknar alla sa mycket. Och spanskan gor mig frustrerad, sa mycket att halla reda pa och man vill alltid prata battre an vad man gor. Tur att lararna har ar kanon och hjalper mig frammat jamt, till och med staderskan pa skolan hjalper en med spanskan pa rasterna! Hoppas att allt slapper snart! Det tror jag, ar valdigt forvantansfull infor Venezuela, kan inte forsta att det bara ar en vecka kvar tills jag aker!
Hur ar vadret i Sverige? Ar det kallt? Hander det natt kul?


Pura Vida!


Forlat att jag inte har skrivit pa ett tag, har haft det lite korigt! :)

Jag borjar kanna mig riktigt hemma har nu, det kanns konstigt att Quepos plotsligt blivit normalt for mig. Staden som ar skitig, stokig och full med ticos och fa utlandska manniskor som man kan kanna samhorighet med har plotsligt blivit hemma. Nu har jag mina favoritrestauranger, fik, affarer har och ar inte langre lika radd for att ga sjalv (men jag gor det fortfarande inte i onodan). Jag har borjar forsta mig pa Costaricaner, och har det allmant bra! Det basta ar faktiskt Costaricanerna, overallt traffar man pa jattetrevliga manniskor, i affarer och pa restauranger som blir skiner upp sa fort de far reda pa att man pluggar spanska, de vill alltid hjalpa till, idag fick jag och Shanell till exempel hjalp med laxorna av servitriserna pa en restaurang. Hoppas Venezuela ar lika underbart!

Bilder fran de senaste dagarna, djur i skolan, danceclasses, hang vid Shanelles pool, en busshallsplats jag tyckte sag fin ut, Shanell inte sa jatteglad over alla laxor, en hund pa restaurangen med en skylt pa; don´t feed me!

 

Jag har bloggtorka, vet inte vad jag ska skriva om, det har blivit vardag har, har ni natt forslag? Natt ni vill att jag ska beratta mer om?

trakigt men informativt inlagg utan bilder

Nu sitter jag pa ett annat internetcafe, "mitt" var stangt och nu kanns allt jattekonstigt, har inne ar det mycket frashare, trevligare personal men det ar liksom inte samma sak, sa jag ska ga snart.
Jag har pratat med Randall pa skolan och det verkar inte vara nagra problem att fa skjuts till San Jose nasta Sondag! Det kandes som en lattnad, buss ville jag inte och ett flyg med pyttelitet flygplan kandes som en sandar grej jag skulle borja oroa mig for massor nar det skulle dra ihop sig. Ingen har fattar varfor jag inte tar bussen, men det struntar jag i, jag har skjuts och kanner mig lattad nu sa det ar det vart! Det regnar fortfarande, helt otroligt, men det gor inte sa mycket, vi fick ett uppehall mitt pa dagen sa jag fick atminstonde bada lite idag i Chanelles pool medans vi gjorde laxan. Hon bor pa hotel nara skolan, det ar toppen for nu har jag "nastan" pool!

Meddelande till Kristine; Jag tror jag ar skyldig dig pengar fran malariatabletterna! Jag kom pa det idag! Forlat! Be pappa fora over dom pengarna till dig fran mitt konto!

Ar trott nu och hemma vantar middag, och mera plugg, hasta mañana amigos!

regndag

Hej allihop!
Inatt har jag knappt sovit inatt for att det har regnat sa mycket, dromde mardrommar de fa timmarna jag sov, och nu i skolan regnar det fortfarande, forsta gangen det regnar pa formiddagen sa jag ska inte klaga, eller jo, det tanker jag visst gora! :) Det regnar sa mycket sa man maste skrika for att nan annan ska hora vad man sager, och jag som ville surfa idag, men men, det kanske gar over! Igar kvall och idag har jag langtat hem som skjutton, eller saknat alla er rattare sagt, jag vet att det inte har gatt sa lang tid an men bara tanken pa hur lange jag ska vara borta far mig att fa lite panik ibland, men som smarta Sopha sa en gang; ta bara en sekund i taget, och det gor jag, och det tillsammans med bloggen gor att det kanns lite battre! Men om nan skulle fa ett infall att komma (som Fanni verkr ha! :) sa blir jag valdig glad! :)

Yo tengo una nuevo amiga!

Hej allesammans! Tack pappa och mamma! Nu har jag bestamt mig, det blir ingen buss, antingen tar jag flyg fran Quepos eller ordnar med skolans skjuts, jag ska prata med Randall, den ansvarige pa skolan imorgon och se vad som ar billigast/sakrast. Kanns faktiskt skont att slippa bussresan, flyg har flera jag traffat tagit och det har funkat jattebra, sa jag ska kolla pa det lite narmare, skulle tro att det kostar lika mycket som skolskjutsen skulle gora. Och med flyg hamnar jag ju redan inne pa flygplatsen vilket ar skont. Men skjuts ar ocksa bra, akte ju sakert och bra till Quepos sa det funkar det med.

Va bra mamma att du inte ar orolig langre! Saknar dig massor med! Igar nar jag kom hem till familjen satt mamma Olga och dottern Maria i soffan och opratade sadar som vi brukar gora, da saknade jag dig sa mycket att jag nastan funderade pa att aka hem!

Pappa! Skont att veta att du har koll pa laget! Jag kan alltsa slappna av nar det galler rakningar och annat trist, bra! Da kan jag fokusera pa sufning, solning, dricka paraplydrinkar och annat skoj! Tack! :)

Som jag sa tidigare har en ny tjej kommit till skolan! Det ar toppen! Hon heter Chanelle och kommer fran London. Efter skolan hangde vi lange pa stranden och gjorde av med alldeles for mycket pengar pa mat och drinkar, men som vi sa, det var vart det for vi firade bara en ny vanskap! :) Solen har lyst hela dan idag, jag hoppas det ar ett tecken, slut pa ensamtristessen och en borjan pa massa roligt sallskap!

 


Jag ar glad idag!


Vecka 3

Tack for uppdateringen hemma! Jessica! Saknar dig ocksa! Nar jag kommer hem ska vi hanga massor hos sanna sa kan jag lara dig spanska! :) Agnes! Om du bladdrar ner lite i bloggen hittar du ett inlagg om min resplan! Nu har en ny tjej borjat pa skolan, jag ar sjukt lattad, hade inte varit kul med en till vecka sjalv. Solen lyser idag, jag tror den har veckan kommer bli bra! Borjar dock bli riktigt nervos infor resan till Venezuela nu, vet inte om jag vill ta bussen till San Joses flygplats eller om jag ska ordna skjuts, trodde forst att bussen skulle vara ett krangligt alternativ men enligt min larare stannar den precis vid flygplatsen, ah! jag vet inte, nan som har natt forslag? Skolan borjar strax! maste avsluta men kanner att jag vill skriva mer, men det far bli senare! ha det bra allihop salange!

irriterad!

Igar hade jag skrivit ett jattelangt inlagg men det ar typligen helt borta! Ska se om jag orkar skriva allt igen, troligen inte. Idag har det regnat, hade laddat for en heldag pa stranden men istallet blev det filmdag, har legat i soffan och kollat pa amerikanska komedier och atit kakor, min nya last, sjukt goda och billiga, som oreos! Ater tills jag far ont i magen! De senaste dagarna har min familj varit barnvakt at en lite flicka pa tre ar som jag inte riktigt forstar vem hon ar, plus att farmorn har varit hos oss hela veckan, den lilla lilla gamla tanten som ser ut att vara 200 ar har borjat acceptera mig nu, pa bade gott och ont, for nu pratar hon med mig hela tiden, hon sluddrar och pratar tyst sa jag fortar inte ett ord, ungen pratar ocksa med mig fast med rasande fart och tycket det ar jattekul att jag inte kan prata lika bra, ibland skrattar hon bara av att titta pa mig men det gor inget, hon ar sa sot sa jag vill ta med henne hem!

Svar pa fragor:
Lena: Jepp, jag har massa kralande vanner har, fast som tur ar har ingen besokt min huvudkudde an! :) Men har finns kackerlackor (mina rumskompisar), myggor och enorma myror och massa annat "trevligt", men de ar inte hela varlden, de kommer pa kopet av allt bra som finns har sa jag overlever! (forutom att jag ar livradd for alla sjukdommar djur for med sig, hypokondriker som jag ar)

Maria: Jag har lart mig mer spanska an vad jag trodde var mojligt pa tva veckor men ar dalig pa att anvanda spraket pa ett gramatiskt korrekt satt, men jag fortar det mesta om folk pratar sakta och tror att jag nog kommer kunna prata pa ratt bra om ett par veckor! :) (Grattis till brolloppet foresten!)

Rita: Ja, nu sahar pa sondagen sa forstar jag hur bra den har veckan anda varit, forst och framst en superbra spanskavecka men aven en vecka dar jag har klarat natt jag helt arligt inte trodde jag skulle gora, vara helt sjalv utan att ens prata engelska med nan i ett frammande land, jag tycker jag ar ratt tuff som har klarat det! :) Tusen tack Rita for att du fick ivag mig pa den har resan! Det ar bland det haftigaste, basta och roligaste jag nagonsin gjort!

Och sa lite fragor till er! Hur ar allt darhemma? Vadret? Skvallret? Jobben/pluggen? Natt jag borde veta? Ar idol bra iar?

Apropa tala om idol sa har vi det har ocksa! Latin American Idol dar alla lander tavlar i samma program, jag upptackte det nar jag gick forbi vardagsrummet hemma och horde en lat som lat valdigt bekant, mamma mia pa spanska! Jag blev helt till mig och borjade sjunga med pa svenska och mamma Olga som tittade blev ocksa helt till sig, det visade sig att det var Maria Jose, den Costaricanska deltagaren som sjong! Heja Sverige och Costa Rica liksom! Sa nu foljer jag idol slaviskt tillsammans med resten av Costa Rica! (Svenska juryn kan for ovrigt lagga ner, de framstalls som sma snalla nallebjornar i jamforelse med denna jury)


Nytt aventyr

Kan vi inte alla bara bestamma oss for att flytta hit?


Jag ar kar i det har landet, skulle det inte vara for alla vanner och familjen hemma hade jag nog bosatt mig har!

Idag var jag inte i skolan, min larare och jag hade bestamt oss for att ha lektion pa stranden istallet. Nagot jag skulle kunna vanja mig vid! Istallet for att minibussen kom och hamtade upp mig (som den gor varje morgon, valdigt bekvamt) kom min larare och hamtade upp mig och tillsammans gick vi till en strand nara Quepos som jag inte visste fanns. Tydligen ar det Ticornas val bevarade hemlighet for pa hela stranden (som var ca en mil bred) fanns inte en manniska! Det var lite svart att fokusera pa studierna dar pa stranden, jag ville bara bada! Vagorna var dock jattehoga, sag ut som att de rullade fram i slowmotion, riktigt haftigt, (trots att alla ticos bara tittar konstigt pa mig nar jag blir fashinerad over vagorna och sager "no, small wawes"). Dit ska jag ga med Linda och de andra tjejerna som kommer nasta vecka!

Nar vi skulle ga hemmat hamnade vi i en liten by och det kandes som att allt stannade till nar vi gick igenom den, dit kommer inte manga turister sa alla verkade vilja ga ut och titta pa blekfisen (trodde jag skulle smalta in har nu nar jag ar morkharig igen men jag glomde det faktum att jag ar sjukt blek). I byn bodde folk i kojor de byggt av platskivor och grenar, min lagenhet i flemmingsberg skulle nog vara en lyxvaning i jamforelse med hur de har manniskorna bodde!
Idag ringde Pappa och Carina! An en gang var det sjukt skont att fa prata svenska, forra veckan fick jag atminstonde prata engelska men nu ar det bara spanska som galler, tror inte att jag avslutade en enda mening i ivern att beratta om allting! Det har nog aldrig varit sa kul att prata i telefonen an vad det ar nu!

Den har veckan har visserligen varit ensam, men valdigt bra, det har pa natt satt kannts sjukt spannande att promenera runt i Quepos och upptacka allt, jag har bra koll pa staden (eller byn) nu och kanner mig mer hemma har an vad jag nansin trodde var mojligt. Eftersom jag har sa manga veckor framfor mig kanns detta bara som annu en erfarenhet av manga som jag kommer att fa. Men sjalvklart ska det bli riktigt kul att det kommer folk pa mandag! Och inte minst att Linda kommer om en vecka!!

Imorgon blir det en heldag pa stranden! Och forhoppningsvis lite plugg, tack alla som kommenterar! Varje gang jag gar in och laser blir jag sa glad och vill bara krama er! Men ni ar ju sa langt bort! :)

Yo vivo en Costa Rica!

Lite bilder fran forra veckan!

Jag, Vera och en av lararna, Jennifer.


Jackie jag och Vera pa stranden i Manuel Antonio


Danceclasses!


Forsta surfinglektionen....


...Det gick halvbra...


...Men det tar sig! (Det ar faktiskt sjukt svart!)


Jag jobbar pa brannan!


Abs pool, basta stallet att hanga pa i Quepos!


Har skulle jag garna bo...


...Istallet bor jag har! :)


Kan ni kanna lyxen?

Mandagen

Nu har jag antligen laddat kameran, tagit med den till internetcafet (det ar sa skont att sitta har, overallt annars i Quepos ser man inga turister men har samlas alla) och kunnat ladda upp bilderna fran Costa Ricas Independecedag. Min larare tog efter skolan i mandags med mig till Quepos dar alla skolor i omradet gick i karneval genom gatorna. Alla elever antingen dansade eller spelade instrument, mest trummor, riktigt bra! Bland annat sonen Steffano i min familj (han i solglasogon pa ena bilden).
  

Efter karnevalen fick jag folja med min larare och hennes familj till barnens skola dar det var akta Costaricansk fest, jag var dock anda utlanningen pa stallet vilket var synd, for dar fanns verkligen riktiga Costa Rica! Eleverna hade inrett alla klassrum efter provinserna som finns i landet och det med deras sjal! De hade till och med slangt in jord pa golven, det serverades Costaricansk mat fran de olika provinserna och det var dans och musik hela dagen. Plotsligt var min familj dar ocksa, det visade sig att min larare och min familj ar vanner sa vi stannade lange och hade kul! Sa olik var kultur men anda inte, pa natt satt kandes det lite som nar jag sjalv gick i grundskolan och foraldrarna var inbjudna till skolavslutning eller natt liknande.
  

Nytt inlagg antligen!

Hej allihop!
Igar var internetcafeet stangt, sa jag kunde inte ladda upp mina bilder fran Costa Ricadan, ska forsoka hinna med det imorgon. Det blev ingen utekvall igar, jag skulle ringa Carlos men kande inte for det alls (Jag har varit pa riktigt Anna-Karin humor, varit forbannad pa min ensamsituation och mest varit hemma med familjen och kollat pa latinamerikanska sapoperor och tjurat). Men vad gor Carlos da? jo, han kommer hem till mig, killar har har ett annat satt att vara pa an hemma, sa jag sa att jag skulle till standen idag (vilket inte blev av for det regnar) och att han kunde komma forbi om han ville, for ni har nog ratt , det ar nog inte sa jattebra att aka ivag med en frammande kille, jag vill ju bara dansa och se mer av Quepos men jag vet ju inte vad hans planer ar sa jag struntar i den planen.

Igar var jag som sagt pa daligt humor, saknar Vera, Jacke och Ab massor, vi hade sa kul tillsmmans och nu ar det sa himla dott, men sa ringde mamma hem till mig och jag blev sa himla glad! Det var forsta gangen jag pratade svenska sen jag var i Atlanta, ah vad jag alskar att prata svenska! Att slippa staka sig och glomma bort ord! Sa till Pappa och andra som kanner for att ringa, gor det, det gar jattebra, familjen pratar inte engelska men om ni fragar efter Anni sa fattar dom! Ingen vet att jag heter Anna-Karin, tankte att det inte var nan ide att lara dem att uttala det och jag hade ratt, till och med Anni verkar vara svart, det later mer som Engi.

Nu nar jag ar sjalv ar jag annu mer glad over att jag har min familj, de ar sa bra, igar nar jag pratade med mamma tittade de storogda pa mig, de har aldrig hort mig pladdra sa mycket forut! Sen nar jag berattade att mamma halsade till dem att hon var tacksam over att de tog hand om mig halsade de tillbaka att de ar tacksamma over att ha mg hos dem! Sa gulliga! Pappan ar forovrig helkul, han vill alltid hjalpa mig med spanskan och kan plotsligt vrala till mig fran ingenstans (han tror att jag forstar battre om han pratar valdigt hogt) ¿Cual es su mamas nombre? (vad heter din mamma) eller natt annat, jag maste verkligen halla i mig for att inte borja skratta!

Tll Lena: sjalvklart kan jag komma och prata, det skulle vara jattekul! Jag vet inte an vad organisatinen heter pa volontarprojektet men jag aterkommer med det sa snart jag vet!

Till Pappa och PM: Det ar himla bra att jag har mina bodyguards! Om dessa ticos bara visste, en pappa med tvattbrada, en tuff farbror och ett gang nesselstenare, de skulle inte va sa kaxiga om ni kom! :) 

Okej, nu har jag suttit och forsokt ladda ner bilder pa bloggen men det ar tydligen helt omojligt, javla skit, jag traskar hem i regnet istallet sa hoppas jag pa att det blir bilder imorgon istallen! Hasta Mañana!


Saklart du ska fa mer info Lena!

Det kanske ar fler som inte vet min reseplan, och har jag tur kanske folk som inte kanner mig laser denna blogg, sa det ar nog bast att jag informerar lite hur planen ar!

  • Nu ar jag i Quepos i Costa Rica, denna by ligger vid stilla havskusten och ar toppen! Har ar jag i 4 veckor.
  • Efter det aker jag till Venezuela, forst till Caracas for att byta plan som tar mig till barcelona, darefter kommer jag att aka bil till en stand som heter Playa colorada, dar stannar jag i 5 veckor och aventyrar i kajak, klattrar i berg och annat skoj.
  • Darefter aker jag buss till Merida i Venezuela, en stad uppe bland bergen, dar kommer jag att plugga spanska samt praktisera pa en tidning i 4 veckor.
  • Slutligen bar det av till Colombia dar jag ska bo i Cartagena, en stad vid karibiska kusten, dar ska jag plugga, volontarjobba samt dansa massor av salsa!

Nu har jag precis kommit fran independencedayfirandet, helt fantastiskt, mer Costa Ricanskt an vad det varit idag blir det nog inte, berattar imorgon nar jag lagger upp bilderna! Det ar sa bra att ni uppmuntrar mig har pa bloggen! sa himla haftigt att sa manga skriver sa bra saker har! Jag ska absolut ta igen mig efter aventyren denna vecka for det blir nog fler sen nasta vecka nar det kommer folk igen! Fast imorgon kanske det blir utekvall, jag har namligen blivit utbjuden pa middag och salsa av en Costa Ricansk kille, guiden fran linbaneakningen, hmm, jag vettesjutton..


ny vecka

Hej alla underbara! Forstar att jag gor nagra oroliga (mamma och Lena) :) nar jag berattar om allt galet jag gor, tankte darfor passa pa att beratta lite bra saker! Jag ar inte ute pa kvallarna har, eftersom jag isafall maste ga hem sjalv hoppar jag det och ser till att vara hemma innan det blir morkt! Det ar val bra! :)

Den har veckan kanns som att den kommer att bli tung, det dok inte upp nan ny elev idag sa nu blir jag sjalv pa skolan en vecka, kanns jattetrist men inte hela varlden, jag har ju massa veckor kvar. Jag far forsoka fokusera pa spanskan denna vecka istallet och gora natt bra av det hela. Idag ar det aven Costa Ricas nationaldag, sa det kommer bli parader i Quepos snart och annat skoj! Det ska bli kul att se, igar och idag har jag verkligen fatt smaka pa ordentlig hemlangtan, min sang, svensk mat och framforallt alla vanner och min familj. Det gar nog inte att undvika, tur att jag har en blogg iallafall, sa fort jag laser alla kommentarer kanns ni inte sa langt bort anda!

Massa kramar!

Linbaneakning!

Linbaneakningen kanndes som att det skulle bli de sista jag gjorde har i livet, var oerhort glad over att vara vid liv nar jag kom ner pa marken igen! Precis som raftingen visste vi inte alls vad som skulle handa innan vi borjade, det visade sig att vi skulle hanga fran selen i linor i djungeln och aka fran trad till trad hogt upp mellan stallningar som de byggt pa traden. Det var som en rundtur genom regnskogen, eller over regnskogen. I borjan gick det bra, vi akte korta strackor och det gick inte sa fort, plotsligt hamnade vi pa en hog kulle over sjalva skogen, darifran skulle vi aka en halv kilometer OVER traden! Sjalvklart borjade det regna da, det finns ju en anledning till att det heter regnskog (det regnar MYCKET har, mer an en sekund i regnet och du ar helt genomdrankt). Den turen var riktigt laskig, sarskillt eftersom linorna blev hala av regnet vilket gjorde att det gick riktigt fort.

   
Sjukt kul! Jag, Vera och en tjej fran brasilien i valdigt vackra hjalmar!

Efter linbaneakningen igar gick jag och Vera hem till hennes familj, da forstod jag hur fattig min familj ar, Vera har ett eget hus pa tomten bara for henne medan jag har ett rum som luktar mogel i ett litet hus det regnar in i. Vi gick hem till mig efterat och Vera kunde inte forsta hur jag kunde sta ut dar (inte jag heller faktiskt). Vera sa att man kan byta familj, det ar bara att prata med Randall, den ansvariga pa skolan men jag vill inte det. Det ar ett aventyr for mig att bo dar, och jag kommer nog aldrig att uppleva nagot liknande igen sa jag ska bo kvar. Men den storsta anledningen till att jag bor kvar ar att jag alskar min familj har, de har verkligen tagit mig till sig, jag kanner mig som en i familjen nu och de ar sa snalla jamt och det vager mycket hogre an att bo bra. Det ni! Det trodde ni nog inte om mig! :)


Mitt lilla men mysiga hus med Costa Ricas basta familj i! Jag bor i rummet langst till vanster, bakom traden.

Jag har hittat internet!


Jag har hittat ett internetcafe nara dar jag bor nu sa nu kan jag ladda upp bilder mycket lattare! Internet pa skolan tar aldeles for lang tid for att man ska orka.

Nu har Jackie och Ab akt hem, och imorgon aker Vera hem ocksa, det kanns jattetrist, har jag otur kommer jag att bli sjalv pa skolan nu, men Randall, den ansvariga pa skolan sa i fredags att det kanske kommer en tjej fran England pa mandag, sa jag haller tummarna.

Jag laddar upp lite bilder nu efter som vissa (!!!) har tjatat! : ) Den stora ar fran stranden vid ingangen till nationalparken, det ar dar vi surfar. Det ar trist pa ett satt att posta bilder har for det syns liksom inte hur vackert det ar, jag har aldrig sett natt liknande och det ar sa synd att jag inte kan dela det med nan jag kanner, men ni far lita pa mig, Manuel Antonio ar paradiset pa jorden! Snart ska jag och vera ivag pa linbaneakning langt upp bland traden i djungeln! Onska mig lycka till! :)

Vera  ganget

Sprak sprak sprak

Det ar inte det lattaste att lara sig ett nytt sprak kan jag meddela, men det gar framat, jag forstar valdigt mycket, men sager mest muy bien (mycket bra) och me gusta (det gillar jag). Men ibland slapper det, igar till exempel kunde jag beratta for min familj vad jag hade gjort under dagen och hur laskigt det var med rafting. Men idag ar det uppforsbacke, jag ska plugga massor i helgen! Som tur ar ar det fa studenter har nu sa jag har en egen larare, hon ar riktigt bra!
Jag har inte pratat svenska pa snart en vecka, de jag ar med ar ju amerikaner och australienare sa de ar ju bra mycket battre an mig pa enelska ocksa, man verkar liksom lite dummare an de andra, jag saknar att prata svenska!

Nu ar det helg sa jag kommer inte ha internet foran pa mandag, sa trevlig helg pa er! Hoppas ni har det bra darhemma, jag haller tummarna att ni far en mysig, varm host!

Rafting!

Igar var vi pa rafting, det blev en lugn och fridfull tur genom Costa Ricas regnskog.



Innan vi startade hade ledaren en genomgang om vad vi skulle gora om det varsta hande och vi skulle trilla ut, men vi blev forsakrade om att turen var saker och det nastan aldrig hande. Det kanndes ju lugnande tyckte jag, tills vi sag fyra spanjorer flyta fram i vagorna. Jag ska aldrig mer lita pa Ticos! (Costa Ricaner)

Det var trots allt askul! Men jag gor det nog inte fler ganger.

   

surfing

Igar fick vi antligen surfa. Om jag inte hade akt hit hade nog surfing varit det svaraste jag gjort, inte for att det ar svart att trana pa att stalla sig upp pa bradan utan for att man haller pa att drukna varje gang man ramlar, och man ramlar jamt! Forsta gangen jag skulle forsoka skutsade min surfinglarare ut mig i en jattestor vag och skrek paddle paddle!! jag fattade ingenting och kom under vagen, det ar jattehoga vagor har, fast det tyckte inte min larare som bara sa lugnt, small wawes, small wawes medan jag skrackslaget skrek no!!! Big wawes!! efter ett tag kom jag pa att man kunde trana pa grunt vatten och det gick mycket battre, jag stod upp en gang! Efter surfingen akte vi hem till Ab fran Boston, han ar turist har och har hyrt en jattefin villa i narheten, sa vi hangde vid hans pool resten av dagen och kvallen.

Idag ska jag, Vera, Jackie och Ab  ut pa rafting, aka bat i forsar, ska bli jattekul! Det ar riktigt fint vader har trots att det inte ar hogsasong, och stranderna har ar de vackraste jag sett! Hoppas ni har det bra darhemma allihop!

Pura Vida mi amigos!


Har badade jag igar, inget markvardigt med det.. :)

bild tagen tran en turistsajt, jag har inte haft med mig min kamera an.

Igar blev det ingen surfning, jag och mina kursare jackie fran Australien och Vera fran USA hittade inte varan larare, en annan surfinglarare sa att han har varit borta flera dagar sa vi ska se om han ar dar idag istallet. Sa igar gick vi in i nationalparken Manuel Antonio istallet, det var som att ga in i en tecknad film, jag visste inte att det kunde vara sa gront i en skog! Vi sag ett hekt gang med herr nilssonapor i traden nar vi gick pa en stig ratt igenom regnskogen. Overallt i parken fanns ode strander sa vi stannade pa en av dom och badade. Ska lagga upp bilder senare! Jag tror jag kommer att trivas ratt bra har!

Idag ar det skola som vanligt, efter det salsakurs och sen blir det surfning forhoppningsvis.


Buenos dias!

Jag blir sa glad att lasa alla kommentarer! Idag vaknade jag jattetidigt (jetlag) ch kannde att jag vlle aka hem, men nu kanns det mycket battre! Ar i skoln igen nu och vantar pa att forsta kursen ska borja. Skolan ar ratt tom eftersom det ar regnperiod i Costa Rica. Fast regnperiod tycker jag inte att det ar, det oser ner regn nan timme eller tva p eftermiddagarna, annars ar det fint och varmt.
Tankte att jag skulle berat lite om min familj, det ar mamma Olga, Pappa William, dotter Maria och sonen Steffano. Ibland ar Williams mamma dar icksa, hon ar jattegammal och sager inget, jag tror inte hon tycker om mig for hon sitter bara och blanger pa mig. Mamman och Pappan ar jattesota mot mig, forsoker hela tiden lara mig spanska och fa mig forsta vad de pratar om. Ar otroligt glad att jag hamnade hos dom. Ska lagga upp en bild sen pa huset, det ar knallrosa!
Igar efter skolan var jag pa banken och vaxlade pengar, 1 dollar ar 500 posas, de har alltsa 10 000 posasedlar. Efter det gck jag hem och gjorde laxan som tog flera timmar, precis som alla andra ticos som jag mott httils vill inte heller min larare acceptera att jag ar nyborjre pa spanska. Men det ar bra, jag har redan lart mig sjukt mycket! Efter skolan idag ska jag tll stranden for forsta gangen med de tva andra tjejerna som ar har nu, vi ska surfa, lite nervost. Men det ska bli kul att antligen fa se mer har an skolan och mitt hem. De tva tjejerna aker om en veck, sa jag hoppas det kommer nya da, vill inte vara sjalv, langtar massor tills Linda kommer!

Ha det bra dar hemma nu! Ni ar bast!

forsta dagen i skolan

Det har ar det svaraste jag gjort nagonsin, utan tvekan. Men trots det ar jag imponerad over hur jag klarar det. Igar nar jag Landade i San Jose stod en snall gubbe dar med en skylt med mitt na,m pa, ar otroligt glad att jag bestallde skjuts och inte tog bussen till Quepos. Jag fick direkt anvanda min forsta mening pa spanska, no hablo espaniol, jag pratar inte spanska. Det var tydligen inget problem for honom som snackade spanska hela vagen i tva rimmar, konstigt nog gick det valdigt bra! Familjen ar valdigt snall, men det ar inte i naheten samma standard i hemmen har som hemma, men men, man tar seden dit man kommer, sa nu bod jag i ett rum som mest liknar en haktescell!

Det jag har lart mig hittils ar att man klarar vad som helst, sa himla mycket mer an vad man tror. Ar fortfarande konstig i huvet sen resan och har inte riktigt fattat att jag ar har, men jag ar glad att jag gjorde det har, trots att jag saknar alla dar hemma otroligt mycket! Nu ska jag lara mig spanka, fort som fan, for det behovs!

forsta stoppet avklarat!

Ar pa Atlanta Airport nu och vantar pa att mitt plan ska ga till Costa Rica. Hittils har allt gatt bra forutom att det var fruktansvart att ga pa planet pa arlanda. Har nog aldrig kannt mig sa ensam som nar planer lyfte fran trygga Sverige. Men nar jag kom fram igar till Atlanta och efter massa fragande och letande hittade mitt hotel (som mer var som ett motell) fick jag varldens kick over att jag gor det har. Jag kanner mig valdigt lugn nu till min forvaning, och fri! Det enda som ar jobbigt ar att tanka pa hur lange jag ska vara borta, men forsoker att ta en dag i taget och njuta av varje sekund!

Ha det bra darhemma nu och fortsatt kommentera! Det ar sa himla kul att lasa! Och mamma! mina pengar pa mobilen tog slut nar vi pratade! men jag ringer sa fort jag far tag i en telefon som fungerar!


är ni med mig?

Jag hoppas det! För nu sticker jag, nu tar jag för givet att ni sitter klistrade framför datorn och uppdaterar den här sidan stup i sekunden! För nu kommer det bli spännande! Ska se om jag kan skriva nått i Atlanta som blir mitt första stopp (över natten bara) annars hörs vi i Costa Rica!

Fy fan va sjukt, kan nån berätta för mig vad jag sysslar med?

Två dagar kvar.. nu kör vi igång bloggen igen!

Nu öppnar vi bloggen igen, nu åker jag ut på en fullkomligt galen resa som jag absolut inte kan förstå ska börja på lördag!
Det är två dagar kvar tills jag åker alltså, det är väldigt svårt att försöka förklara hur det känns, men det är lite som när man är på grönan, och man får för sig att åka den där sjukt äckliga karusellen, man är jävligt kaxig och tycker det ska bli jättekul att åka när man står sist i kön. Men nu när man står längst fram, då är man inte lika kaxig längre. Men man kan inte backa ur, så man sätter sig bara i karusellen och blundar väldigt hårt. Jag kommer åka den karusellen i fem månader..

Nattfilosofi på hög nivå idag hörrni, det är nog bäst att jag sover istället...


Jag åker till Costa Rica, Venezuela och Colombia.. en karta till Sanna så hon vet vart hon har mig!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus