sjuk men glad ändå!

Nu tycker jag faktiskt synd om mig och lisa på riktigt, lisa hostar hela tiden stackarn och min hals har bara blivit värre. Har precis varit hos doktorn här och fått medicin så nu ska jag bli frisk! Jag har nån infektion i halsen och är rejält röd och svullen. Det blir nog att ta det lugnt och stilla de sista dagarna här, men imorgon har vi planerat en roligdag med att åka fallskärm och annat skoj efter båtar, hoppas jag och lisa iallafall orkar vara med på det.. Orkar inte skriva mer nu, ska lägga mig ner igen, hoppas ni har det bra allihop där hemma! Snart ses vi! : )
Kram från en ynklig sjukling

sjukdag

Så blev det lite sämre igen här på Malta, alla i lägenheten har blivit mer eller mindre sjuka, det är nått i halsen, igår trodde jag att det var halsfluss men idag känns det bättre så förhoppningsvis är det nått som snart går över. Det blir ingen skola idag i allafall, jag ska ha en mysig hemmadag istället, ska bara gå och handla mat sen ska jag ligga hemma och kurera mig resten av dagen så man är frisk och pigg de sista dagarna här. För jag åker ju hem snart, jag kommer till Gävle nästa Onsdag tror jag det blir.
Igår var jag och Lisa i Sliema igen för att shoppa (igen), fika cheescake och ringa hem, men varken mamma eller pappa svarade! Så jag tycker att ni kan ta och ringa mig idag, ring hem till lägenheten på nr 00356 21378680, idag är jag antagligen hemma hela dan!
Och till Pappa: Hoppas ni får det jättebra i Norge! Och oroa dig inte för min semesterkassa, den överlever ett tag till, men tack för att du frågade bästa pappa!


Ibland är det lite bättre

Vi har precis kommit hem från en vattenpark där vi har lekt i rushkanorna hela dagen. Nu orkar jag ingenting, bara sitta här och tycka att allt är helt underbart. Jag förstår varför så många flyttar hit, Malta blir hemma. Hade jag inte haft Sydamerika att se fram emot hade det varit jättejobbigt att åka härifrån, nu är jag bara sjukt nervös. Tur att jag har 4 veckor hemma i Sverige med alla fina innan jag åker.

Till mamma: ja du är nog brunare än mig, det är inte svårt, här i solen bländas man av min hud, och David är han i klassen som jag har skrivit om tidigare, det är en kompis mamma, jag ska inte gifta mig med honom och flytta till kanarieöarna, jag lovar! : )


nu funkar internet!

Det funkar lite iallafall, men man vet aldrig när det ska kracha, men det är skönt att ha lite kontakt med omvärlden igen! Idag har jag och lisa varit i valetta igen och shoppat lite, igen.. semesterkassan mår inte så bra just nu! men det gör jag och det är ju bra! jag vill lägga upp bilder men datorn här är så konstig, så jag väntar med det tills jag har mer tid, vi ska ut och äta ett helt gäng med svenskar snart och sen gå vidare till en bar som ligger precis vid stranden, den är sjukt bra, har en jukebox som bara spelar gamla rockklassiker. Och imorgon ska vi till ett vattenland och åka rushkanor hela dagen, ska bli jättekul det också, som allt annat här, det låter nog lite klyshigt men jag har det bara bra hela tiden! Jag är så glad att jag följde med lisa hit! Idag i valetta träffade jag david som går i min klass, fick reda på att han skulle åka hem och blev lite ledsen, skolan kommer nog inte bli lika kul utan honom.. men jag fick komma till honom på kanarieöarna sen om jag ville och det lockar ju en del!
Jag har dock inte fått nån bränna över huvud taget, det är som att solen inte tar på mig, jag får bara lite fräknar, så reta inte mig när jag kommer hem tack! bered er på att se en fräknig blekfis som även har lagt på sig några kilon, vackert eller hur? ; )

Internet har slutat fungera!

Sa nu sitter jag pa ett trangt internetcafe istallet, jag som ville lagga upp bilder och skriva massor men det hinner jag inte med. Jag hinner iallafall beratta att jag har det jattebra fortfarande! Jag haller tummarna om att internet i var lagenhet borjar fungera snart sa jag kan skriva lite mer ordentligt. Hoppas alla har det bra dar hemma! Kram fran en fraknig blekfis!


Ett kortisinlägg

Först ett meddelande till pappa:
Det blir toppen att åka ut till skärgården! jag kommer hem till mamma på söndagen så vi kan ju ringas då och bestämma hur vi ska mötas upp på måndagen! Va roligt det ska bli med en liten minisemester mer er! Och förövrigt så dricker jag faktiskt inte sååå mycket alkhohol, jag sköter mig! : )  

Och jag saknar min lillasyster! Gu va kul det ska bli att träffa henne sen när jag kommer hem!

Och mamma! jag saknar dig också, särskillt när man är dålig, hoppas du har det bra hemma, det är så tråkigt att inte kunna ringa till dig och långprata som vi brukar! men jag har ett telefonkort nu så jag tänkte försöka ringa dig nån dag snart!

Så! nu ska jag göra lite läxor, de andra i lägenheten är ute och svirar men jag och lisa är hemma och pluggar, det ni!


idag är det bättre!

Hej alla sötnosar!
Idag har jag mått mycket bättre! I skolan berättade jag för läraren att jag hade mått dåligt och han sa att jag skulle se till att få i mig salt, så det ska jag börja tänka på, salt, mindre alkohol, mindre sol och mer sömn så blir det nog bra!
Idag har lisa mått dåligt istället, lite förkyld och illamående, så nu ska jag ta hand om henne lika bra som hon tog hand om mig igår. Ikväll ska vi äta på restaurang i Valetta, Maltas huvudstad, jag har inte varit där är så det ska bli kul! sen ska jag och lisa hem och sova!

nästa inlägg blir med bilder, nu ska jag hoppa in i dushen!

Ibland är det mindre bra

Vill inte att nån (läs mamma) ska bli orolig nu, för det är bra nu, men jag tänkte att det är dags att skriva om något som varit mindre bra också, allt kan inte alltid vara bra när man är bortrest tyvärr..
Idag efter att vi kom hem från blue lagoon började jag må lite dåligt, sen när jag och Lisa satt på en restaurang i närheten blev det värre. Så himla tråkigt, jag och lisa går ut och äter på finrestaurang för första gången här och jag förstör allt med att vara nära på att svimma och kräkas hela tiden. Vet fortfarande inte vad det var för något men jag tror det var utmattning eller nått, jag liksom glömt bort att man måste vila ibland. Det var länge sen jag mådde så dåligt, jag kunde inte andas riktigt och var alldeles yr. Men som sagt, nu är allt mycket bättre och det är tack vare världens bästa rumskompisar här! Carro sötnosen springer ner och köper godis ifall jag har lågt blodsocker och alla brydde sig så mycket att jag blev så rörd att jag nästan började gråta!

Och sen går jag in på den här bloggen och ser att pappa och fina lena har skrivit här och blir så himla glad! Det är tråkigt att vara sjuk i ett annat land men jag har himla tur att ha toppenmänniskor både här och hemma!


det blev en dag på stranden

Idag har jag, lisa och carros kompis susie varit på blue lagoon och badat, för att komma dit tog vi bussen 40 min till andra sidan landet (!!!) och sen ta en båt 20 min, men det var värt det! Bussarna har alltså börjat gå igen, så nu kan vi äntligen se lite mer av malta än bara st julians. Blue lagoon består mest av klippor och så turkost vatten att det liknar en enorm pool, så vi har varit där hela dan. Kanske lägger upp lite bilder senare men det är så krångligt så jag orkar inte just nu, lägger upp en bild på blue lagoon som jag hittade på internet istället. Jag har det så otroligt bra! Hade jag inte vetat att jag skulle till Sydamerika skulle jag vilja stanna här, varje dag har jag utbrustit att den dagen var den bästa, men alla dagar slår de tidigare! Det enda jag längtar efter i sverige är alla männiksor och att få sova med täcke!

Hoppas ni har det bra därhemma! Nu är det en vecka sen jag kom hit men det känns som att jag har varit borta jättelänge eftersom vi har hunnit gjort så mycket roligt här!


bild från visitmalta.se

glömde säga en sak

Söta ni som kommenterar! Jag blir j'tteglad så fort jag ser att nån har skrivit! Lyckost mig som har så bra familj och kompisar!

En annan sak, bussarna strejkar här också, ironiskt nog,  men inte som i Sverige, här kör busschaufförerna runt, vägrar plocka upp nån och tutar så in åt helvete. Men inte med Svenska tutor, vi pratar maltesiska tutor som låter så högt att man vill slita bort öronen, igår vaknade jag av att det lät som att de körde in i vårt rum. Nu hoppas vi att de snart slutar med den här strejken, inte bara för våra örons skull men även för att vi i helgen tänkte åka till lite andra ställen och bada. Och hoppas verkligen de slutar strejka innan jag ska flyga hem, för tydligen står det arga busschaufförer vid flygplatsen och slår sönder både taxibilarna och folks resväskor för att de tycker att taxibilarna tar deras jobb. Men alla malteser säger att strejken kommer att sluta imorgon så vi håller tummarna, det visar väl sig i morgon bitti om de åker sin runda på rad utanför vårat hus igen, hoppas inte!


men de är fina bussarna här!

Långt inlägg

Nu jävlar ka det läggas upp bilder! Idag var första dan jag verkligen använde kameran, så nu har jag kämpat mot maltesiska datorer för att få upp de här, det är inte enkelt precis! Igår var vi ute jag och Lisa med våran ena rumkompis Carro från Norrköping, vi träffade hennes turkiska kompisar och dansade bort hela natten så idag när vi vaknade tolv för att gå till skolan kändes det om att gå upp astidigt! Därför bestämde jag och Lisa att vi skulle ha en lugn kväll ikväll, på malta går sånt sådär men vi lyckades rätt bra iallafall!

Efter skolan gick vi längs strandpromenaden till Sliema igen för att shoppa lite, älskar att gå där!
 


Längs hela vägen ligger jättevackra klippor man kan bada från, så hit ska vi imorgon!




På vägen stod en gamal gubbe om hjälpte övergivna hundar, det var nog det sötaste jag sett! Jag och Lisa var sjukt nära att ta en varsin, de var gratis! efteråt fick jag dock vår hypokondri och var helt övertygad om att jag hade fått rabies, stackars lisa får stå ut med det rätt ofta här!
  


Medelhavsmat på medelhavsrestaurang
 


På vägen hem mötte vi två killar från skolan, David från Spanien som går i min klass och en kille från Turkiet om går i Lisas, de bodde tillsammans och precis där vi mötte så vi gick upp och drack lite vin med dom. Det är det jag älskar med Malta, att man aldrig vet vad om händer, alla här har en helt annan mentalitet än i Sverige, maltalitet! jag packar nog ner det i väskan när det bär av hemmåt.
 


Nu är vi hemma, kollar på Comedykanalen om är den bästa kanalen jag vet, äter melonsallad och dricker cola. Vi bjuder på en varsin bikinibild bara för att ni ska få se skillnaden när jag kommer hem, fan va brun jag ska vara! Bikini är typ det enda som går att ha på sig utan att smälta bort, eller nej, man smälter bort med bikini också, även mitt i natten.
  


Pappa fyller år!



Grattis till bästa pappan som fyller 50 idag! Det är så tråkigt att inte kunna vara med idag och på festen imorgon men jag får fira honom när jag kommer hem istället! Som tur är så har han Kristine och Carina där som såg till att han fick en jättebra dag!

Jag tror jag stannar på malta!

  • En flaska vin här kostar 1,2 Euro, det är mindre än 12 kronor!
  • Det finns gävlebor här! Träffade en ute som jag snackade gävleminnen med, vi försökte förklara för en grek vad gävlebocken är för något, det gick sådär.
  • Idag kom jag hem kl sex på morgonen, gick upp åtta för att göra läxan och sen kl nio var vi i skolan, har precis slutat för idag och jag är inte ens trött!

Jag trivs sjukt bra helt enkelt! Nu ska jag äta, sen ska vi till stranden, såklart!



Inga bilder idag heller

Jag är asdålig på att lägga upp kort, jag vet, men jag orkar inte ha med mig kameran överallt eftersom jag inte har nån bra väska och då blir det inga kort. men jag ska ut och handla mig en väska och då blir det bilder! Idag har det varit skola, såklart, vi har ju det varje dag men vi har hunnit vara på stranden både före och efter, nu sitter jag i bikini hemma framför datorn, den här värmen är helt sjuk! Till och med min deo har gett upp, den har exploderat! Ikväll är det välkomstdrink med skolan, det ska bli kul. Lisa och jag går inte i samma grupp men det funkar ändå, jag går med massa ryssar och Lisa med en bunt koreaner. Det roligaste med skolan är att höra hur olika alla har det i olika länder, jag är så jävla glad att jag inte har växt upp i ryssland, dom har fan levt ett hårt liv, och har sjukt fula kläder!

ps. jag ser på statistiken att folk läser den här bloggen! men ingen kommenterar! gör det vettja! jag vill ju veta vad som händer därhemma!

Nu blir du nog glad mamma!

Vi har tänkt att gå ut i två dagar nu men det har inte riktigt blivit av, det är så himla varmt att man bara vill sova på kvällen. Vi känner oss astråkiga men de två andra tjejerna som varit här längre säger att det är så de första dagarna, så vi håller tummarna för att vara lite pigga ikväll, man kan ju inte gå och lägga sig vid tolv hela tiden!

Det har flyttat in två italienska killar här igår, jåttetrevliga men pratar dålig engelska. Vi har verkligen haft sjukt tur med våra  flatmates, alla är riktigt sjysta! Fan va kul att några har kommenterat! har ju ingen aning om vilka som läser det här, antar att det inte är så många eftersom jag inte sagt till så många att jag har en blogg, som sagt, det hätr är ju bara för att värma upp till sydamerika!

Nu ska vi käka frukost, sen blir det skola, strand, sen välkomstdrink.. man har det rätt bra!

Dag 2

Känner mig oerhört teknisk som kan lägga upp bilder här på bloggen! Har inte tagit så mycket bilder än, men här är några från Hamnen som är otroligt fin. Jag och Lisa gick en promenad längs strandpromenaden igår från vårt område Paceville till ett annat som heter Sliema och lärde oss en viktig läxa, att ALLTID ta med bikini i väskan för det är så varmt att man alltid vill bada.
Här är lite bilder från promenaden! (klicka på bilderna för att få dem större)
  

Orkar inte skriva så mycket, ska hoppa in i dushen innan vi drar ut på välkomstmiddag med skolan )som för övrigt är jättebra!) Men vi solar, tar det lugnt och har det helt underbart! Hoppas ni har det bra därhemma också!

Framme i Malta!

Nu har jag och lisa äntligen anlänt till Malta! Inatt gick vi upp kl tre på natten för att åka till cityterminalen till bussen mot skavsta och 07.40 gick planet. Vi bor i en jättefin lägenhet i Paceville, ett område i St Julians. Två andra tjejer bor här och snart kommer två italienare att flytta in! Hittils är allt toppen! Det är väldigt varmt, vi har badat och sett oss om, nu tar vi siesta och ikväll ska vi ut och dricka drinkar! Imorgon blir det prov på skolan för att se vilken nivå vi ligger på, och sen blir det nog stranden, finns inte mycket annat att göra i värmen!
Imorgon lägger jag in bilder! det är så himla fint här!
kram!

Första riktiga inlägget

Egentligen ska denna blogg handla om mina resor i Sydamerika men jag tänkte att jag skulle värma upp bloggen medan jag är på Malta i tre veckor! Om två dagar åker jag och Lisa ner till värmen, och för Lisa blir det en riktigt lång visit. Hon kommer inte hem på massor av månader. Men det är bra då vet jag vart jag har henne medan jag är i Sydamerika!

Hur som helst, nu sitter jag här i ett rum hos pappa som är i kaos, försöker organisera min packning och fixa med det sista. Om två dagar åker vi! Som vi ha väntat på det här! Resfebern är hög denna kväll, men det ska bli riktigt skönt att komma iväg!

/Anna-Karin


Välkommen till min nya blogg!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus