hej

Ah vad det ar roligt att lasa alla kommentarer! Att lasa om vad alla pysslar med hemma och att ni har borjat skriva till varandra har i bloggen, sitter har och skrattar hogt! Tack!

Nu ar vi tillbaks fran Caripe
och har haft ett par dagar nu att ta det lugnt och vila upp oss med sol och bad infor nasta resa (Lena: jo, ibland kanns Lofsdalen lockande! :) Men jag tror jag overlever utan kylan ett tag till, tur att man har havet dar man nastan kan svalka sig! :). Imorgon drar vi ivag till La Gran Sabana som ligger pa gransen mellan Venezuela och Brasilien. Daromkring kommer jag att vara tills jag aker till Merida som jag gor nasta lordag, sa det blir aterigen om det ar mojligt annu mer tyst pa bloggen framover, trist men det ska bli himla kul att resa ivag. Vi ska aka med bil och det kommer ta tva dagar att komma fram, dar kommer vi att besoka byar som lever pa traditionellt Venezuleanskt vis, traffa indianer och aka over till Brasilien! Det ska bli sa haftigt! Efter resan kommer jag tillbaks till Playa Colorada for att packa om och dra vidare till Merida, den bussresan kommer ta 20 timmar, kommer vara lagom trott efter att ha akt buss i tre dygn, men jag kommer fa se landet, med rage!

Fortsatt nu att beratta vad som hander hemma sa jag har koll! Det ar det roligaste med att komma in hit till Puerto la Cruz!

Bilddag!

Extratid pa datorn gor att jag kan ladda upp massa bilder! Det blir en salig blandning av bilder pa vad som hant den senaste tiden.


Entren fran vagen till basta huset i Sydamerika!


Byn, metropolen, stallet dar allting hander..


De ar overallt!


Anni & Loui i koket
Jag hjalper husets kock med middagen, det slutade med att jag fick gora juicen, och behovde hjalp..


Blir avslojad med att lata mig..


Lokalbussarna i Puerto la Cruz ar inte lika bekvama som hemma, men mysiga om man har bra sallskap!


Leslie och Janice pa varan strand


Jag med blekaste huden, fortfarande..


Hela ganget pavag hit till Caripe

Hoppas ni har det bra darhemma allihop! Tanker pa er massor! 

PS. En speciell halsning till Daniel, varldens basta kusinbarn som skrev den basta halsningen! Jag vill ocksa komma hem och vara barnvakt at dig! Hoppas du har det jatteroligt hemma! Alskar dig jaaaattemycket! :) Nar jag kommer hem ska vi leka massor!

Caripe

Hej!
Denna resa till Caripe blev inte sa campig som jag trodde, vi bor i ett hus med fantastisk utsikt over bergen strax utanfor byn. Har kanns allt lite mer akta Venezuleanskt, manniskorna ar trevligare, staden vackrare med marknader och mysiga sma stallen dar man till exempel kan ata fresas con crema! Om jag bara fick ata en sak resten av mitt liv skulle det bli det, det ar sa himla gott! Det ar jordgubbar med nagot som smakar som en blandning av vaniljglass och gradde och ar en specialitet har i stan, jag masta ta reda pa hur man gor det hemma. Och naturen ar helt underbar, harom dagen besokte vi ett vattenfall pa 90 meter, det gar nog inte att forklara hur fint det var, det gick inte ens att ta kort pa hela vattenfallet for det var sa stort. Bild ett ar morgonutsikten fran huset, har ar det sa vackra mornar att till och med jag inte har nagot problem med att ga upp! Andra bilden ar hela ganget vid vattenfallet. Tredje pa vagen dit (med vattenfallet langt i bakgrunden).
  

Igar avklarade jag min hittils storsta utmaning har! Jag besteg ett berg! Ni darhemma vet ju hur lite jag ar en naturmanniska.. sa att vara ute nastan 8 timmar och bara ga i vildmarken ar inte nagot jag tycker ar toppenkul egentligen, men jag gjorde det! Och tanken pa att fjallvandra nangang i Sverige kanns inte sa frammande langre. Men detta var en svar vandring, 3,5 timmar i uppforsbacke pa hala stenar och bland lera i regn och kyla (har bland bergen ar det inte lika varmt som "hemma" i Playa Colorada), vi gick i uppforsbacke och varvade med att klattra eller ga pa allt fyra i de brantaste delarna. Men uppfor var anda inte det varsta, att hela tiden ramla ner i leran utan att ha nagot att ta emot sig med och bara kana nerfor stigen var kul den forsta halvtimmen, tills jag ramlade ratt pa en stubbe, sa nu har jag stora skrubbsar och blamarken pa ryggen! Lite kul ar det faktiskt, har ju inte haft skrubbsar sen jag var liten! Sa, trippen var sjukt kul, bilder pa utsikten, ett gang trotta men stolta amigos pa toppen av Cerro Negro samt en del av min omtalade rygg!

   

Livet i huset


Det har har blivit mitt nya favoritintresse, ligga i hangmatta och filosofera, garna med en cubalibre i handen. Jag har borjat fundera pa allvar om jag ska kopa hem en, slanga ut sangen pa gotgatan och skruva upp denna harlighet dar istallet, eller skulle ni tycka jag var rubbad da?

Snart har det gatt tva veckor sen jag kom hit, tiden flyger ivag och just nu kanns det som att jag aldrig vill lamna huset, alla fina manniskor har och varan strand. Men an har jag tid kvar i paradiset, och jag njuter av varje sekund! Nu ar jag och Anna, en svensk tjej inne i Puerto la Cruz igen enbart for att fa lite kontakt med omvarlden, ett liv utan mobil, internet, tv och telefon tar pa en, tillslut klarar man det inte langre, som idag da det har blivit bade McDonalds och internet! Vi ar nojda! :)

Senare idag ska vi pa fotbollsmatch, Venezuela mot Ecuador, ska bli riktigt kul! Precis som i Costa Rica blir jag valdigt stodjande det landet jag befinner mig i, sa jag hoppas verkligen Venezuela vinner!
I huset har det fran borjan gatt alla mojliga sjukdommar, forst fick fler an halften magproblem, inte sa kul nar vi har 3 toalettel pa 25 personer i ett hus dar vattnet ibland tar slut och det inte gar att spola.. Men vi tog oss igenom det och nu har vi forkylning plus tva som har krakts. Sjalv har jag slarvat med att dricka vatten har (dar det ar mycket varmare an vad det var i Costa Rica) och varit yr och trott, och nu har jag ont i halsen. Ska ska darfor kurera mig i huset istallet for att aka pa 3-dagarskajak imorgon, for pa mandag ska vi pa 6-dagarshajk och da far jag bara inte vara dalig. 

Men humoret ar det inget fel pa! Ar sjukt taggad infor nasta vecka, trots att jag inte kommer att kunna skriva har, inte ens ringa till er, mamma och pappa och beratta att jag lever, ni far helt enkelt lita pa att jag gor det och forsta att jag blir val omhandertagen har! Sa ringer jag om en vecka nar jag kommer tillbaks!

Igar hande foresten det markligaste hittils pa den har resan, jag och Anna skulle ga och kopa lunch, och nar vi gar langs vagen stannar en oppen lastbil fullproppad med toapapper pa precis vid oss, det sag lite kul ut men vi tankte inte mer pa det tills det kommer 30 venezulianer springandes mot oss (bilen) och bara roffade at sig precis allt toapapper och forsvann lika fort. Vi fick aldrig nagot riktigt svar pa vad det handlade om men fick veta av bagaren i byn att det ar vanligt och att de faktiskt snor detta toapapper som nagon protest mot myndigheterna, eller natt liknande, min spanska ar inte sa bra an att prata politik med, men hur som helst, konstigt var det.

Har kommer lite bilder, har ar stranden vi hanger pa varje dag som ligger precis utanfor huset, det har ar fran dagen vi dykte, det var riktigt haftigt, vill ta dykcertifikat nu, far se om det finns tillfalle.
 


Har ar bussen vi tar varje gang vi ska nagonstans, detta ar alltsa lokalbussen, en trang minibuss dar man trycks in hur manga som helst, undra om inte vi pa Jakera har rekordet pa att vara flest i dessa.


Bilder fran grillfesten vi hade i Lordags, det var sa himla kul, vi at gott, hade merenguelektion och darefter en merenguetavling som jag och Nick, en engelskman, vann (tredje bilden)! Vi vann en flaska rom och var jatteglada! Bade av romen och av vinsten! :) Under tavlingens final var vi sex personer, varav fem personer var fran sverige, det ni! Vi svenskar kanske kan dansa anda! Sista bilden ar pa de svenska tjejerna som ar har, hur snalla som helst, jag hoppas verkligen vi haller kontakten nar vi kommer hem!


Det finns miljoner saker jag vill beratta om, och nastan lika manga bilder som jag vill lagga upp och visa er, men det finns aldrig tid, ska bli riktigt kul att fa visa allt sen nar jag kommer hem, och beratta om allt. Jag trodde innan jag borjade blogga att jag skulle kunna beratta om allt som hander har men det gar inte, det finns sa mycket mer jag vill att ni ska veta som jag inte hinner beratta, men jag kan kort och gott beratta att jag har det helt underbart!

Vi hors om en vecka eller mer! Ha det bra tills dess!

Jag lever fortfarande!

"Varan" playa!

Som ni marker ar det daligt med uppdateringar har, himla trakigt nu nar Coca Coalganget har hittat hit! Hoppas ni har det toppen pa jobbet, och att ni haller stallningarna nu nar jag ar borta! :) Saknar er!

Har pa Venezuelanska, karibiska kusten ar det toppen, vi i huset har det hur bra som helst och har hunnit med massor av spannande och galna saker. Det har ar ett perfekt boende for mig, jag ar aldrig sjalv och det finns alltid natt att gora! Vi har dykt, padlat kajak, badat massor, klattrat pa klattervagg, haft salsafest i pyjamas mitt i natten for att ingen kunde sova och massa annat! Jag onskar att dagarna var langre och att jag kunde vara har mer. Nasta vecka ska vi ut pa en tredagars kajaktur och sova i talt pa ode oar, kan ni tanka er mig gora det? Na, inte jag heller, hall tummarna for mig da! Sen blir det langresor innat landet, den storre kajakturen blir inte av for det ar for mycket myggor dar vi ska. Det gor inte mig natt, for mig ar det ju varsta grejen att bara vara har, i ett hus dar man har tur om det finns elektricitet hela kvallen, myggorna ater upp en och sover i en hangmatta tillsammans med 10 andra tjejer. Livet har gar inte riktigt att beskriva, men det ar vekligen en blandning av Big Brother och filmen the Beach! Fast utan elaka manniskor!

Just nu ar nastan hela ganget inne i Puerto La Cruz for att fa lite kontakt med omvarlden (sa skont!), men staden ar inte den roligaste, darfor haller vi oss i Lodget allt som oftast, ikvall blir det grillfest salsa, rom och cola och massa bra sallskap!

For nagra dagar sen gick vi pa promenad genom byn i Playa Colorada. En by bestaende av nagra fa trasiga hus, en arg gamal tant, manga arbetslosa manniskor och ett helt gang glada barn som sprang med oss hela promenaden. De har bilderna tog Daniel, en av svenskarna har.




 

De flesta av dessa barn kommer att borja med kriminalitet berattade varan guide, svart att forsta nu, och svart att ta till sig. Det finns inget annat alternativ langre, jag maste jobba med att hjalpa sanna har manniskor. Aven om de inte svalter ar de beroende av manniskor, som varan guide som hjalper till. Jag hoppas att de har barnen far en bra uppvaxt men jag tvivlar pa det, det finns for manga sanna har byar.

Nu blev det kanske sorgligt men som ni ser ar det mycket gladje har aven for barnen! (det ar inte bara jag som ar lycklig! :) Orkar inte sitta framfor datorn langrem avslutar med en bild pa lodgets matsal/festplats/dansgolv


Hoppas ni har det toppen darhemma! Hors kanske om en vecka igen! (men bli inte oroliga om vi inte gor det, om inte ar jag bara i huset och har sjukt kul!)

Venezuela!

Hej allihop! Antligen har jag kommit till en dator och kan beratta att jag lever! Har i Venezuela ar det mycket annorlunda an Costa Rica. Vi bor i ett stort hus (utan vaggar) mitt ute i ingenstans ett gang med 7 svenskar, massa hollandare, tyskar, och andra nationaliteter, vi ar 20 stycken allt som allt tror jag som ska vara har under den narmsta tiden. Ett riktigt Big Brother-hus ar det har, bade till utseendet och hur vi lever, vi gor verkligen allt tillsammans, sover i samma rum (i hangmatta), ater tillsammans, badar, dansar och fordriver tiden tills alla har anlant och vi kan borja med spanskakurser och aventyren.

Ar lite nervos infor alla saker vi ska gora har, som att paddla kajak i 11 dagar ratt ut i djungeln och sant, och det ar lite svart att anpassa sig till allt det nya efter en toppentid i Costa Rica. Saknar Linda, Sara, Nina, Cajsa, familjen och skolan massor! Men nu vantar nya upplevelser, hoppas ni tjejer far en toppentid i Costa Rica! :)

Jag har narmaste internetcafe 30 min bussfard bort, och telefonen i huset verkar inte fungera som den ska och mobilen funkar inte heller sa jag ar sjukt isolerad nu (vilket kan vara bra for mig att fa uppleva), men jag tanker pa er hemma i Sverige, Malta och Costa Rica massor! Hoppas alla mar bra!

Nu bar det av igen!

Sista gangen sitter jag pa mitt internetcafe har i Quepos, imorgon drar jag till Venezuela! Far se hur det blir med bloggandet nuda, antagligen blir det mindre, sa ni far ha det sa bra salange darhemma! Vi hors snart!

Massa kramar till kalla Sverige fran ett soligt Quepos! :)

Graduation day!

Sista dagen i skolan! Fy vad sorgligt det var! Randall sa nagra val valda ord, jag hade vit klanning, lararna gav dig diplom och jag holl tal, pa spanska! Kommer sakna de har manniskorna jattemycket!
Skolans alla underbara larare och Randall!


Efter skolan gick jag och Linda till parken Manuel Antonio, lag pa stranden och blev nastan bestulna pa var lunch av en tvattbjorn! Men Linda rock ifran den av honom, som vanligt modigare av vad jag ar! Sitter pa mitt internetcafe nu med Linda, och ikvall ska vi ut och dansa, sista gangen i Costa Rica for mig! Allt ar sista gangen nu, eller man vet aldrig, nan gang skulle jag vilja ta nan som vill fojla med hit och visa det har underbara landet!

Lite bilder fran sista dagarna:
1, tvattbjornen som inte fick mat gick pa mina skor istallet 2. Jag larde mig sta pa bradan tillslut! 3. Suecas som tar over Costa Rica (jag kommer sakna er!) 4. Min ticofamilj bankade framfor TVn och Idol, Maria Jose ar i final och hela Costa RIca jublar! 5. Mitt smutsiga, stokiga och aldeles underbara Quepos! 6. Manuel Antonio, vackraste stallet pa jorden!


Pappa! Jag messar dig imorgon nar jag ar hemma sa kan du kanske ring mig da? Sa hinner vi prata en till gang innan jag aker vidare!
Till er andra! Ska forsoka hinna skriva har imorgon ocksa, annars skrivs vi nar jag ar i Venezuela, men jag har hort att internet inte finns dar lika latttiljangligt, sa jag kan inte skriva lika ofta, hoppas ni forlater mig! :)

hoho!

Hej alla vanner darhemma!
Sitter i skolan nu och vantar pa att konversationsklassen ska borja, sa nu har jag antligen lite tid att skriva, det ar full rulle har nu de sista dagarna jag har kvar, vill hinna med sa mycket som mojligt och nu har jag massa saker jag plotsligt kommit pa att jag vill gora! Det ar bra jobbat av mig, att till och med bli stressad har, i PuraVida-land! Men mest ar det resfebern som spokar, kanns som att jag reser hemifran annu en gang, fy vad jag kommer sakna alla har.. Den har resan kommer ta kol pa mig, jag som ar den mest sentimentala manniska jag vet! Men som jag och Linda pratade om, om vi skulle vara hemma hade vi ju aldrig traffat alla manniskor och sett sa mycket som vi gor nu. Ar sa glad att jag vagade aka hit!

Idag och igar har vi haft besok pa skolan, nastan 20 apor har kommit och atit bananer ur handerna pa oss (inte pa mig dock, jag ar ju radd for rabies), lika forundrade over oss som vi var over dem.
Har ar Linda modigare an vad jag ar och matar aporna!


Bilder pa skolan som nu ar proppfull med folk! 1. Linda med Runia 2. Ostersundstjejerna 3. Shanelle med min favoritlarare Gloria 4. Och jag bara dansar!
   

snart pa resa igen

Jag kan inte forsta att det redan ar onsdag, nu flyger verkligen dagarna ivag, har sa himla roligt har och snart ska jag aka vidare, kanns konstigt att lamna ett land som kanns sa mycket hemma och som jag tycker sa mycket om, skolan lararna, alla elever har och familjen, nu har jag annu fler jag kommer att sakna! Men an har jag tid kvar, sa idag ska jag och Linda forsoka piggna till efter all dans igarkvall och ga i parken Manuel Antonio. Hoppas allt ar bra darhemma!
Hinner inte skriva lika mycket langre eftersom det ar full rulle har hela dagarna den har veckan, men jag har inte glomt er! :)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus